Haptotherapy Kunst van Contact

Van onbegrip naar verbinding

Je legt iets uit, maar je partner begrijpt het niet. Jullie houden van elkaar, maar spreken niet dezelfde taal. Je wilt weten wat je partner voelt in plaats van alleen wat hij denkt, want soms heb je geen idee. Met haptotherapie voor jullie relatie komt de communicatie weer op gang.

Ieder paar kan bij mij terecht, ongeacht geslacht of seksuele geaardheid. Ontdek hoe haptotherapie voor jullie relatie kan helpen.

Een kink in de kabel

Haptotherapie voor jullie relatie gaat over het herstellen van het vermogen om oprecht en liefdevol contact aan te gaan, door beter in contact te komen met eigen gevoelens en behoeftes.

Dit gaan we doen

Jullie traject

Iedere relatie en ieder koppel is anders, maar zo ziet een gemiddeld traject eruit:

Vooraf: Nog voor de eerste sessie krijgen jullie van mij een uitgebreide vragenlijst. Deze vullen jullie apart in. Hierin leggen jullie in eigen woorden de problemen uit en geven inzage op jullie eigen beleving. Ook vullen jullie in hoe jullie denken dat je partner erover denkt.

Intakesessie: In deze sessie brengen we samen in kaart wat het probleem is of de problemen zijn. Soms zijn de problemen hetzelfde, maar soms ook niet.

Verdere sessies: In de intakesessie maken we een inschatting van hoeveel sessies er nodig zijn. Minimaal raad ik 3 tot 5 sessies aan. 

De inhoud

Wat we precies in iedere sessie doen hangt van de problemen die jullie willen behandelen af, maar haptotherapie voor jullie relatie ziet er zo uit:

Praten: Het belangrijkste in een relatie is communicatie. Daarom is het ook een belangrijk onderdeel van onze sessies. Vaak is het niet alleen belangrijk wát je zegt, maar ook hoe je het zegt. Ook hoe je elkaar instructies geeft of vragen stelt is een belangrijk deel van jullie onderlinge communicatie. 

Opdrachten: Om de inhoud van deze gesprekken voelbaar te maken zijn kleine opdrachten erg handig. Samen al ooit een IKEAmeubel in elkaar gezet? Of je partner iets laten doen, zonder te praten? Dit zijn slechts voorbeelden. De oefeningen die we doen hangen van jullie relatie en situatie af.

Aanraakoefeningen: Bij haptotherapie is aanraken een belangrijke bron van informatie. Wat is iemand echt aanraken? Hoe vaak raken jullie elkaar bewust aan en wat gebeurt er dan? Dit kunnen jullie samen in een veilige omgeving ontdekken.

Een kameleon die de verschillende aspecten van deze haptotherapie aanwijst.

Waarvoor is het?

  • Als je grenzen vervagen en je je afhankelijk voelt worden
  • Wanneer je juist het gevoel hebt de vrijheid te verliezen
  • Als de communicatie altijd op dezelfde wijze vastloopt
  • Als jullie een samengesteld gezin worden (of zijn)
  • Als jouw libido groter of kleiner is dan dat van je partner
  • Als jullie constant ruzie maken (of juist niet meer praten met elkaar)
  • Als een van jullie (of allebei) niet meer gelukkig is
  • Als jullie een groot verlies doormaken (of hebben doorgemaakt)
  • Als een van jullie ziek wordt
  • Of, als je met behoud van contact en liefde uit elkaar wilt gaan

Een hard feitje: 

Relatietherapie helpt altijd; je blijft samen, of je gaat uit elkaar. Beide uitkomsten kunnen goed zijn. Haptotherapie voor jullie relatie zorgt ervoor dat beide opties met behoud van contact en liefde kunnen worden uitgevoerd.

Het ideale resultaat

Het resultaat van haptotherapie voor jullie relatie is bij ieder paar anders, maar deze resultaten heb ik zelf al in de praktijk gezien:

Betere communicatie: Jullie begrijpen beter hoe jullie met elkaar communiceren. Ook wat jullie daarbij minder handig doen. De onderlinge communicatie verloopt beter en vlotter, en er zijn minder vaak misverstanden.

Betere zelfkennis: Jullie weten weer waarvoor jullie het doen en wat je juist van elkaar nodig hebt. Jullie kunnen eigen grenzen beter aangeven en begrijpen die van de ander beter.

Meer ruimte voor gevoelens: Doordat jullie beter in contact staan met de eigen gevoelens, kunnen jullie die sneller en duidelijker met de ander communiceren. De liefde wordt weer voelbaar.

Duimen omhoog die het resultaat van deze haptotherapie beschrijven.

Toch niet wat je zoekt?

test-een-en-al-oor-v2
test-een-en-al-oor-mobile-v2

Eén en al oor voor jouw verhaal

Haptonomie pakt voor iedereen anders uit. Gelukkig maar, want anders zouden we robots zijn. Met jouw verhaal als input kan ik altijd kijken naar een passende behandeling. 

Druk op de knop

Als je durft