Haptotherapy Kunst van Contact

Hier gaat het dus echt om jou

Ik ga je niet vertellen wat je verkeerd doet en hoe je het allemaal “goed” moet doen. Bij haptotherapie voor pubers onderzoeken we hoe jij denkt, handelt en hoe je je voelt. Zonder oordeel. 

Haptotherapie voor pubers is geschikt voor iedereen. Twijfel dus niet om contact op te nemen.

Haptotherapie voor pubers (jou dus)

Jij bent jij, met alles wat daarbij hoort. We gaan samen kijken naar wat jou helpt en wat niet. Wat jij nodig hebt, en wat juist niet. Soms maak je de dingen misschien moeilijker dan nodig is, maar misschien kun je het ook anders aanpakken.

Dit gaan we doen

Jouw traject

Jij bent natuurlijk de enige echte jou, dus voor iedereen gaat het haptotherapie er een beetje anders uitzien. Maar voordat je de sprong waagt, wil je misschien even weten hoe veel tijd je hiermee kwijt bent:

Intakesessie: We gaan kijken wat je hulpvraag is – dat is dus eigenlijk het probleem dat je wilt oplossen. Misschien weet je niet wat het is, maar heb je toch het gevoel dat er iets niet helemaal lekker zit. 

Drie basissessies: In drie sessies komen we hopelijk tot de kern van het probleem. Natuurlijk kunnen we meer sessies doen als je dat wilt. In de laatste sessie kijken we naar de resultaten en hoe je verder wilt gaan.

Soms is het handig een sessie samen met één van je ouders te doen. Maar natuurlijk alleen als jij dat wilt.

De inhoud

Er is geen vaste formule om je problemen op te lossen. Dat hangt ook af van je in onze sessies wilt doen. Dit kun je verwachten:

Praten: Mij kun je alles vertellen. Er zijn geen goede en foute antwoorden. Praten kan helpen om je gedachten en gevoelens wat meer te begrijpen en te ordenen. En natuurlijk is alles wat je mij vertelt vertrouwelijk.

Oefeningen: Misschien ben je niet zo’n prater. Geen probleem. We kunnen ook met oefeningen aan het werk. Op die manier kun je ontdekken hoe jij met dingen omgaat. Het kan ook goed zijn je veranderende lijf eens aandacht te geven. Ik ga niet verraden wat de oefeningen precies zijn, maar ze helpen je om te (her)ontdekken hoe je dingen kunt voelen.

Aanraking: Je lichaam verandert zich snel en soms voel je je er niet helemaal in thuis. Door middel van aanraking leer je je lichaam weer te voelen en welke signalen het afgeeft. Klinkt dat een beetje zweverig? Misschien wel, maar het helpt écht. 

Een kameleon die de verschillende aspecten van deze haptotherapie aanwijst.

Waarvoor is het? Wanneer..

  • Je onzeker bent en je overal tegenop ziet
  • Je faalangstig bent, je durft geen fouten te maken
  • Je gevaarlijke dingen doet (en dat zelf ook weet)
  • Je vaak boos bent, ruzie maakt of woede-uitbarstingen hebt
  • Je last hebt van hyperventilatie, buikpijn, hoofdpijn, of andere pijn zonder medische oorzaak
  • Je je niet begrepen voelt
  • Je wordt gepest of zelf anderen pest en niet goed weet waarom
  • Je moeite hebt met je grenzen aan te geven of juist over je grenzen heen gaat
  • Het contact tussen jou en je ouders niet optimaal verloopt
  • Je je eenzaam voelt of afgesloten van je eigen gevoel
  • Je het moeilijk vindt om vrienden te maken met leeftijdsgenoten
  • Je weinig gevoel van eigenwaarde hebt en weinig zelfvertrouwen

Voor je ouders

Die hebben nu eenmaal ook geen handboek meegekregen. Die ontdekken, net als jij, dingen vaak ook voor de eerste keer, maar nu als jouw ouders. Voor je ouders is er dan ook de mogelijkheid zelf een keertje bij me langs te komen om ze daar wat houvast bij te geven.   

Het ideale resultaat

Het hangt natuurlijk af van wat jouw hulpvraag – met andere woorden, jouw probleem – is, maar zoiets kan het resultaat zijn van haptotherapie voor pubers:

Meer zelfvertrouwen: Je hebt meer grip op jezelf, begrijpt beter wie je bent en wie je niet bent. Dat geeft je ook meer zelfvertrouwen, maakt je minder onzeker, en geeft je meer energie. Iemand proberen te zijn die je niet bent is namelijk super vermoeiend. 

Rustiger: Je gaat je gevoelens beter herkennen. Boosheid, bijvoorbeeld, leer je te herkennen voordat het er ineens uitbarst. Je hebt minder conflicten op school of met je ouders.

Opener en echter: Je leert weer aan te voelen wie je echt bent en wat je echt nodig hebt. Je hoeft niet meer te doen alsof je ‘cool’ bent. Vaak is jezelf zijn het coolste wat je kunt doen. Omdat je begrijpt wat je nodig hebt, is het makkelijker eens een keer hulp te vragen als je het nodig hebt. 

Duimen omhoog die het resultaat van deze haptotherapie beschrijven.

Toch niet wat je zoekt?

test-een-en-al-oor-v2
test-een-en-al-oor-mobile-v2

Eén en al oor voor jouw verhaal

Haptonomie pakt voor iedereen anders uit. Gelukkig maar, want anders zouden we robots zijn. Met jouw verhaal als input kan ik altijd kijken naar een passende behandeling. 

Druk op de knop

Als je durft