Haptotherapy Kunst van Contact

Presteer beter, herstel sneller

In de sport gaat het erom alles uit jezelf te halen. Als sporter train je keihard om fysiek sneller, beter en sterker te worden. Toch bepaalt ook je gvoelsmatige toestand of je eruit haalt wat er in zit. Daarbij helpt haptotherapie voor sportievelingen.

Welke sport je ook doet, haptotherapie voor sportievelingen kan ook jou helpen.

Snel zijn zonder haast

Met haptonomische sportbegeleiding kun je vanuit het voelen je gedachtes positief beïnvloeden. Hiermee krijg je veel meer grip op je eigen prestaties. Omdat je je lichaam en bewegingen beter aanvoelt, vermindert de kans op sportblessures.

Dit gaan we doen

Het traject

Jouw traject is natuurlijk helemaal voor jou op maat gemaakt. Zo gaan we het aanpakken:

Intakesessie: We bespreken wat je kwaliteiten zijn, zowel lichamelijk als mentaal. Ook de klachten die je hebt komen aan bod. Ook goed om te weten is waar je al mee bezig bent geweest (medische behandelingen, fysio). Natuurlijk is wat je wilt bereiken van het grootste belang. Daaruit stel ik een plan van aanpak op.

Verdere sessies: Vaak helpt een enkele sessie al om vooruitgang te boeken, maar om echt tot de kern van het probleem te komen en een permanente verbetering te boeken, raad ik een minimaal van 3 sessies aan.

De inhoud

Wat we precies doen in iedere sessie hangt af van hoe je jezelf verder wilt ontwikkelen, maar dit zijn de belangrijkste bestanddelen.

Aanraakoefeningen: Bij haptotherapie voor sportievelingen staan aanraakoefeningen centraal. Ze helpen je om je lichaam weer te voelen, weer op je lichamelijke intuitie te vertrouwen, de bron van (chronische) blessures op te sporen en om je bewust te worden van wat je lichaam je vertelt.

Ervaringsoefeningen: Niks zo lekker om iets te leren als door het te doen. Op basis van jouw hulpvraag of thema stel ik een aantal ervaringsoefeningen op, waardoor je makkelijk en snel je eigen lijf weer bewust kunt gaan voelen.

Praten: Natuurlijk is praten ook een onderdeel van onze sessies. Zo krijg je inzage in je gedragspatronen, maken we je ontwikkelingsvraag concreter, en worden onbewuste dingen langzaam bewust gemaakt.

Deze bestandsdelen vullen elkaar aan en vloeien in elkaar over.

Een kameleon die de verschillende aspecten van deze haptotherapie aanwijst.

Waarvoor is het?

  • Je hebt chronische blessures
  • Je wilt beter leren omgaan met prestatiedruk
  • Je hebt geen idee waarom je na een prestatielevering depressieve gevoelens ervaart
  • Je hebt faalangst
  • Je hebt moeite met grenzen aanvoelen
  • Je hebt continue negatieve gedachtes
  • Je wilt voorkomen geblesseerd te raken
  • Je ervaart blokkades voor een grote wedstrijd
  • Je bent het plezier in je sport kwijtgeraakt 

Het ideale resultaat

Dit hangt helemaal af van wat je hulpvraag is, maar bij anderen die haptotherapie voor sportievelingen bij mij hebben gedaan heb ik deze resultaten al gezien:

Je leert gedachten, gevoelens, herinneringen en lichamelijke reacties – die zowel bewust als onbewust plaatsvinden – te herkennen en doorgronden.

Je prestaties worden beter, omdat je de verbinding tussen je lichaam en je mentale staat beter begrijpt.

Je hebt minder kans om geblesseerd te raken, omdat je de beperkingen van je lichaam beter begrijpt, en omdat je beter naar de signalen van je lichaam luistert. Beperkingen kunnen ook een kracht zijn.

Je kunt beter omgaan met stress, faalangst, en prestatiedruk. Dankzij haptotherapie veer je sneller terug als je toch een keer verliest.

 

Duimen omhoog die het resultaat van deze haptotherapie beschrijven.

Toch niet wat je zoekt?

test-een-en-al-oor-v2
test-een-en-al-oor-mobile-v2

Eén en al oor voor jouw verhaal

Haptonomie pakt voor iedereen anders uit. Gelukkig maar, want anders zouden we robots zijn. Met jouw verhaal als input kan ik altijd kijken naar een passende behandeling. 

Druk op de knop

Als je durft