Haptotherapie Kunst van Contact

Podcast

Volg en beluister ons op de onderstaande kanalen

Spotify

Abonneer je op de podcast via Spotify.

Itunes

Like what you hear? Scoor vast karmapunten met een 5 sterren beoordeling.

Anchor

Alles begint bij de bron. De hosting site voor onze podcast.

Youtube

Als je ook wilt zien wat we doen tijdens de podcast, abonneer je dan op het youtubekanaal.

Facebook

Die ideale plek om na te praten over de podcast met andere luisteraars.

Binnenkort nieuwe afleveringen!!

Medio Mei 2023 komen er EINDELIJK weer nieuwe afleveringen van De Rode Kameleon. Er is hard gewerkt aan een eigen podcast studio en gesleuteld aan het oude format. Naast De Rode Kameleon podcast, zullen er binnenkort ook nog enkele nieuwe reeksen om je oren gaan vliegen. Dus houdt de site en de socials in de gaten!

De Rode Kameleon aflevering 007
Plezier : wat maakt jou gelukkig?

Deze aflevering is eind 2020 al gemaakt en om mysterieuze redenen nooit op het wereldwijde web verschenen. Tot nu toe dan! Ondanks dat de aflevering al wat ouder is, is de inhoud nog altijd zeer relevant. (op het kleine detail na dat Joke in deze aflevering praat over haar wollen trui en hoe koud het is 😉

Wat kun je in deze aflevering verwachten? Bas en Joke praten over plezier. Plezier in je werk, plezier in je leven. Wat maakt jou gelukkig? Zit jij nog op de juiste werkplek? En hoe vind je weer plezier in het werk wat je doet? Het grote belang van voorpret, wat moet je doen als je géén passie hebt, al deze wezenlijke vragen worden hier besproken.

De Rode Kameleon aflevering 006
Loslaten: Hoe kunnen we dat vasthouden?

Als gezond bewegen goed is voor je lijf dan is loslaten goed voor je geest. Maar hoe doe je dat dan? Hoe kan je dingen loslaten als je ze niet eens kan vastpakken? Dingen zoals; emoties, negatieve gedachten, gedachten uit het verleden en piekeren over de toekomst. Hoe laat je je werk los en kan je optimaal genieten van je vrije tijd? Pak die Elsa mindset en Let it go! Laat je helemaal verwijlen door Joke en Bas en schuif weer gezellig aan!

De Rode Kameleon aflevering 005
Corona bubbels: De enige echte corona aflevering met humor!

Joke zit midden in een huizenzoekbubbel en kan geen huis meer zien zonder er in te willen wonen terwijl de verkoopmakelaar stiekem alweer de deur wijst. Nou ja zeg! Bas had een mooi verhaal kunnen hebben over feedback geven en vragen maar feedback ontvangen ho maar; Blinde vlekken gelden overigens niet voor kameleons. Wil je weten of een Engelsman onaardig gedrag vertoond schuif dan weer gezellig aan bij Joke en Bas. En Bas wil graag zijn oprechte excuses aanbieden aan de altijd kleurrijke Irma Sluis; je weet wel; de gebarentolk van onze top camouflerende Mark Rutte.

De Rode Kameleon aflevering 004
Nablijven

Het is weer zover; Joke en Bas moeten nablijven deze keer. Ze leren het ook nooit. Maar ja, ze hebben ook niet alles op school gekregen wat eigenlijk toch wel handig was geweest om wel te krijgen. Wat heb jij gemist op school? Moet er een vak geluk komen? Omgaan met emoties wellicht? Spelen we wel genoeg? Verdienen de docenten wel genoeg (waardering)? Wat denken we van gastdocenten om ons andere skills te leren? Hoe dan ook, als het aan Bas en Joke lag mag er in ieder geval meer kleur in komen. En; Corine Korrel, onthoud die naam!

De Rode Kameleon aflevering 003
van mij!

Is egoisme egoistisch of moeten we gewoon allemaal wat meer egoistischer gaan gedragen? Oftwel is het fout als je egoistisch bent of is het noodzakelijk; Ik hou van mij, aldus Harrie Jekkers. Een typisch onderwerp waar de kameleon rood van kleurt zodat ie neer kan kijken op de ander. Gelukkig kleurt ie snel weer groen door z’n altruisme, of is dat weer een camouflage trucje van deze narcist? Wil je weten of je samenwoont met een egoist, misschien ben je er zelf wel één, schuif dan weer gezellig aan!

De Rode Kameleon aflevering 002
Zelfvertrouwen: Camoufleren kun je leren

Geef je zelfvertrouwen een boost!
Voor je zelfvertrouwen moet je schadevrije jaren opbouwen want met één deukje kan het hard achteruitgaan als we de verzekeringswereld moeten geloven. Joke is wel benieuwd hoe je zelfvertrouwen kunt voelen, maar kan dat wel? Bas voelt daar niks voor en bekend meteen kleur; alleen als hij zijn zelfvertrouwen kwijt is begint hem pas het één en ander op te vallen. Maar goed, zelfvertrouwen komt dan ook te voet en gaat te paard. Wil jij ook weten hoe je victorieus op beide benen kunt staan schuif dan weer gezellig aan!

De Rode Kameleon aflevering 001
Beroepsgeheimen

Waarom is het zo moeilijk om te beschrijven wat ik doe? De eerste podcast van Bas en Joke is ontwapenend en eerlijk. Doordat ze durven te laten zien dat het moeilijk is om uit te leggen wat je nu eigenlijk doet. Vooral Joke had daar moeite mee maar dat weerhoudt haar niet om het te blijven proberen. Bas baalde ervan dat hij niet heeft benoemd dat Joke daadwerkelijk de situatie perfect beschreef wat er in haar omging en hoe Bas hierop reageerde. Dus als haptotherapeut. Daarnaast is Joke nog steeds op zoek naar een Nederlandse beschrijving van Bas zijn beroep. Bas daarentegen zoekt naar een beroep of een roeping.

Misschien begrijp jij wel wat we zeggen, schuif gezellig aan.